Menteşeli polen tuzaklı arı kovanı

menteşeli polen tuzağı

Sonuç da bir arı kovanı, altına da bir polen tuzağı takılır ve toplarsınız mis gibi polenleri. Bu tarz bir konuşma bence amatör ya da arıcılık ile hiç alakası olmayan kişilerin kullandığı bir cümle olabilir.  İşini seven gerçek bir arıcı ise daha ciddi cümleler kurar ya da kurmalıdır. Polen tuzaklı arı kovanı için gerekli resimleri bu gün atölyede çektim ve inşallah aydınlatıcı bilgiler eşliğinde bu sayfada sizlerle paylaşacağım. Israrla üstünde durduğum konu ise bu tuzakların çok çeşitliliğinden dolayı arıcı dostların kafalarının karışması. Yaklaşık beş yıldır polen toplayıp satıyorum ve oldukça da memnunum, az yada çok alternatif bir ürün elde etmiş oluyorum.  Bal ve polen birbirini tamamlıyor, arıcılık aşkı yüreğimizden  eksilmeden devam edip gidiyor.

polen tuzaklı arı kovanının iç görünümü

İlk polen tuzaklı arı kovanları epeyce sorunlu, zahmeti zor bir şekildeydi, devir değişti şimdilerde oldukça kolay. Menteşeli sistem ise en kolay yolu, aç kapa topla polenleri.  Bir arı kovanı sezonda yaklaşık 2 kiloya yakın polen toplayabilir. Ben bir kilo kadarla yetiniyorum, arılara da polen lazım sonuç da, nektarın durumuna göre bir saat bazen iki saat menteşeyi indiriyor ve polen almaya çalışıyorum. Çok fazla açıp, saatlerce hatta günlerce arıya eziyet etmeye de gönlüm razı olmuyor.  Sizlere tavsiyem polen tuzaklı kovan fiyatları için araştırma yaparken mutlak suretle menteşeli tuzak üzerinde hassasiyet göstermenizdir. Satıcıların elinde ne varsa işte en iyisi bu değip karlarına kar katma sevdalarıdır. Oysa sahada olay farklıdır, arılık denilen coğrafya farklıdır, eğimlidir ve bir çok olumsuzluklar içerisinde pratik hareket etmek gerekir.

Polen tuzaklı kovan arı kışlatmak içinde bence çok ideal, sahada yaşayarak gözlemledim. Arı üşürmüş hikayesine de hiç inanmıyorum, yaklaşık 100 koloni arım var hepsi tuzaklı ve de kışında hiç kapatmıyorum. Havalandırma deliği olarak da mükemmel bir sonuç veriyor. Üstelik kovan girişinde olması sanki daha da iyi bir sonuç elde edilmesine yol açıyor. Bu sezon iki tane bu tip bir kovanı sahaya süreceğim, tuzak olmayacak sadece havalandırma deliği kovan tabanının önünde olacak, sonucunu da inşallah burada sizlerle paylaşacağım.

Satışa hazır polen kapanlı arı kovanı

Mersin bölgesinde uzun zamandır arı kovanı imalatı yapan birisiyim, daha önceleri plastik tuzaklar vardı ve bende onlarla çalışıyordum. Çok zordu, plastik tuzağı çıkar yerine ahşap malzemeyi geçir ki düşünün arının da stresini. Gerçi ben o şartlarda bile polen toplar ve satardım, neyse ki menteşeli sistem çıktı da biraz rahata erdim. Tabi ki benle beraber diğer arıcı dostlarda bu işe sevindi ve zevkle bu muhteşem ürünü elde edip satışa sunuyorlar.  Bu yazıyı da sizlerle paylaşmamın sebebi özellikle internet ortamında yapılan kovan satışı ve reklamları. En azından bir fikir sahibi olur, daha çok araştırır ve paranızı daha iyi değerlendirebilirsiniz. Ben bu yazımı sadece kendi tecrübelerim ışığında sizlerle paylaştım, akıl akıldan üstündür, daha iyisi var ise mutlaka araştırıp öyle hareket etmenizi de ayrıca belirtmek isterim. Zaten arıcılıksitesi.com bir satış sitesi değildir, daha önceki yazılarımda da belirttim, kovan satın alırken mutlaka bire bir temas, görerek, dokunarak satın alın. Yolunuz Mersin Tarsus civarına düşerse ve kovan ihtiyacı duyarsanız 05398482541 nolu cep telefonundan bana ulaşabilirsiniz. Bire bir tanışır, ürettiğim arı kovanlarını görebilir ve uygunsa da satın alabilirsiniz.  Bir dip not olarak da şunu  belirteyim, arı kovanı ölçüleri standart olarak üretilmektedir, polen kapanlı kovanların ölçüsü de diğeri ile aynıdır.

Polen tuzaklı  arı kovanı fiyatı, kuluçkalık 675 tl, ballık 375 tl tam takım 20 çitalı 1050tl.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.